En el sí del nou Celler de les Aus d’Alta Alella, el llatinista i especialista en el món del vi, Joan Gómez Pallarès, ens parlarà de Catul.

Alta Alella – Cava Privat acaba d’inaugurar el nou Celler de les Aus, situat a l’entrada de la finca. És un espai ple d’imaginaris: en forma de veler, a proa mira cap al Mediterrani i sobtadament s’enfonsa en la terra de sauló, àrida, clara, pròpia, neta. Aquest celler, obra d’Alfons Soldevila, també és ple de sorpreses: sis contenidors reciclats del port de Barcelona acullen la part tècnica del procés vinícola; les malles que cobreixen el sostre fan un joc de llums i ombres que reconforten l’estat d’ànim del visitant i des de dalt conviden els ocells a fer-hi parada. És la voluntat de fer real el concepte d’arquitectura reversible. Alta Alella ha creat el Celler de les Aus per elaborar-hi els vins naturals i més vins extremats, com ara els que elabora amb gerres fetes de sauló.

És al si d’aquest paisatge i d’aquest projecte que farem aquesta nova sessió de ‘Literatura amb els cinc sentits’, protagonitzada per Joan Gómez Pallarès. Ell es defineix com un ‘explorador de vins autèntics’. La seva mirada sobre el vi, els seus estudis, el seu talent, les persones, territoris i vins que va coneixent, ens els mostra al seu bloc ‘De vinis’ (http://www.devinis.org) i una bona part del seu saber, l’ha deixada escrita al llibre ‘Vinos naturales en España’ (RBA).

Però Joan Gómez Pallarès no es dedica professionalment al vi, sinó que és catedràtic de literatura llatina a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment dirigeix l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. De manera que, tot tastant alguns dels vins naturals que elabora Alta Alella i comentant-los amb Josep Maria Pujol Busquets, propietari i enòleg del celler, Gómez Pallarès ens parlarà del poeta romà Catul (segle I aC) i ens llegirà i ens en comentarà algun poema.

Dimarts 30 de juny, a les 19.30, al nou Celler de les Aus d’Alta Alella


Vins Naturals d’Alta Alella


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Celler de les Aus d’Alta Alella
, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI