Parlarem del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l’Escola Moderna i nascut a Alella, i del conte de joventut que va escriure, Envidia. Cuento ateo, i del qual el 1900 en va fer una edició no venal impresa a Londres. Els membres de l’Associació Cerquem les arrels d’Alella, Jordi Albaladejo i Ramon Anglada, parlaran del pedagog i de l’edició històrica del conte. L’actor Mark Ullod en llegirà alguns fragments.

L’associació Cerquem les arrels prepara la reedició de l’original de Envidia. Cuento ateo en una edició bilingüe castellà-català i dos pròlegs que parlen de la història vinculada al conte i les diverses edicions que se’n van fer, i també sobre la vinculació de Ferrer i Guàrdia amb Alella. Aquesta sessió de Literatura amb els cinc sentits suposarà l’inici d’un Verkami (micromecenatge) amb la finalitat d’aconseguir el finançament per a la nova edició. L’acte es tancarà amb la música punxada de Joan Pedrosa (Don Chavito). També s’exposarà una sèrie de material vinculat al pedagog, que forma part del fons de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Com sempre, no faltarà el tast d’un vi de la Denominació d’Origen Alella. Serà el Marfil Semi (avui Marfil Clàssic) d’Alella Vinícola, cooperativa que es va fundar el 1906, en vida encara de Ferrer i Guàrdia. L’enòleg Jordi Pujolràs ens el comentarà.

Aquesta sessió, que es fa en col·laboració amb l’associació cultural Cerquem les arrels, s’inclou en el programa d’activitats del Correllengua 2015.

Dimecres 28 d’octubre del 2015, a les 19.30, a Can Manyé centre d’art d’Alella


Marfil Clàssic d’Alella Vinícola


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Alella Vinícola, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI