L’última sessió de ‘Literatures amb sentits’ abans de les vacances d’estiu la dedicarem al llibre El món un escenari. Shakespeare: el guionista invisible (Anagrama). Ens acompanyaran els autors d’aquest assaig enlluernador, Jordi Balló i Xavier Pérez, professors de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

L’obra permet aproximar-nos a Shakespeare des d’una perspectiva nova, perquè el llibre reflexiona sobre algunes de les grans aportacions que Shakespeare va fer al teatre i que marquen el cinema i la televisió contemporanis.

Quan fa quatre-cents anys de la mort de William Shakespeare, ens endinsarem en alguns dels recursos literaris i dramàtics que va aportar aquest autor clàssic a la literatura universal i a la creació. Tal com demostren Balló i Pérez: “La ficció encara adopta aquests recursos i els remodela d’una manera particularment insistent, potser perquè en aquests moments s’ha fet més visible que mai una percepció profètica de l’autor: que el món camina cap a una constant autorepresentació. D’aquí l’extrema modernitat del dramaturg.”Durant la sessió, tastarem un vi de nom molt «shakespearià», el Pas de les Bruixes 2015, que és un vi que ja coneixem, però que segons ens explica el seu autor, Joan Plans, aquesta última anyada ha sortit prou diferent de les anteriors. Ho descobrirem amb l’enòleg Jordi Pujolràs.

Dimecres 29 de juny, a les 19.30, a can Manyé espai d’art i pensament d’Alella


Serralada de Marina el Pas de les Bruixes del celler Altrabanda


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Celler Altrabanda, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL CO…MPLEMENTARI