Joma (Josep Maria Rius Ortigosa, Barcelona, 1954) fa més de quaranta anys que publica els seus dibuixos a diaris i revistes, de Cavall Fort a La Vanguardia, amb sèries dedicades a l’Odissea i a la Ilíada, als llibres com a objecte, als polítics…

L’any passat el vam portar a la Nit de la Pansa blanca per viure ‘El banquet de l’Odissea’. Avui viurem aquesta aproximació que fa a l’Odissea d’una forma diferent, més coral i sobretot més vínica.


Perquè JOMA, lector fi i afinat del clàssic d’Homer, s’hi ha aproximat mirant quin paper hi juga el món del vi, de quina manera hi apareix, de quina manera li serveix a Homer la beguda dels déus per antonomàsia per a les seves aventures, desventures i recerques. Això és el que ens proposa l’espectacle ONA VINOSA, adaptat a les Literatures amb Sentits, on el relat, el gest i el tast es fonen al servei de la literatura.

Al llarg d’aquesta sessió tastarem tres vins. El primer ja el teniu a la copa. És L’Eol, vi que porta el nom del déu dels vent. Una producció de Papers de Vi, que ha elaborat el celler Quim Batlle. És un coupatge de picapoll en un 80% i pansa blanca el 20%. Les últimes ampolles de les tres-centes elbaorades.

Després, introduint la segona part i la tercera del relat Homèric que ens farà en JOMA, tastarem vins de pansa blanca, elaborats per diferents cellers de la DO Alella. Són les panses blanques populars que vau poder tastar en la Nit de la Pansa blanca d’enguany. Us llegiré els textos dels fulls volants que vam editar per a l’ocasió, perquè aneu guiats.

Dimecres 26 d’octubre, a les 19.30, a la biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella


Eol de Papers de Vi


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Papers de Vi, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI