Cristina Armengol és especialitzada en llibre antic. Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i amb un Diploma d’Estudis Avançats en Història Medieval per la Universitat de Barcelona (UB), ha cursat també estudis de postgrau de “Tractament i gestió del patrimoni bibliogràfic” a la facultat de Biblioteconomia i Documentació. Al llarg de la seva carrera, ha fundat una consultoria bibliogràfica i ha treballat en una llibreria antiquària de Barcelona.
El que ens proposa:
«Què diuen els nostres llibres de la manera com llegim, de qui som? Tota obra no conté només una narració, un seguit de receptes o una pila d’indicacions per moure’s per la ciutat: parla també des del silenci, des de l’empremta que cada lector hi ha anat deixant. I tot allò que ens relata pot ser fins i tot més interessant que el mateix contingut. És per això que els llibres s’han de tocar, ensumar, mirar i escoltar. Els antics són un tresor per al rastrejador experimentat. Us convidem a descobrir les marques de vida que generacions de lectors hi han deixat, a endevinar-ne els viatges, els desamors, les dèries. En definitiva, a copsar la biografia no escrita del llibre, la vida de debò.»
Per acompanyar aquesta sessió hem triat un vi que és una aventura, que només el temps li donarà la possibilitat de ser un tot. Parlem del vi nou que ens presenta enguany la revista Papers de Vi, Tres panses, fet a partir del cupatge de tres vins de pansa blanca elaborats de diferent manera per tres cellers de la DO Alella. Ens en parlarà el redactor en cap de la revista i impulsor d’aquesta col·lecció de vins, Òscar Pallarès.
Tast: Tres panses de Papers de Vi
Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Papers de Vi, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.
Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI