Enguany el premi Nobel de Literatura concedit al cantant Bob Dylan ha portat cua. L’escriptor i periodista cultural David Castillo, autor de la biografia Bob Dylan (Edicions 62) ens parlarà del personatge i es posicionarà en la polèmica.

En el llibre, David Castillo escriu: «Nascut a Duluth, Minnesota, el maig del 1941, fill d’una família jueva que tenia una botiga de queviures a la localitat minera de Hibbing, Dylan recordava que havien d’anar a dormir abrigats perquè allà el fred sovint superava els 20 graus sota zero. Matriculat a la Universitat de Minneapolis, decideix al cap de poques setmanes –hi ha qui diu que s’hi va estar nou mesos– viatjar cap a Nova York per conèixer Woody Guthrie, llegendari representant de l’esquerra americana, famós pel fet de dur a la guitarra la inscripció “Això és una màquina per matar feixistes”.»

«En els àmbits bohemis del Greenwich Village Dylan es mou entre els cercles folks, actua per primer cop amb John Lee Hooker i és fitxat pel cercatalents de Colúmbia John Hammond. També signa per set anys amb el seu mànager Albert Grossmann, amb qui tallarà. A partir d’aquí, la història la sap tothom. Qui no coneix Blowin’in the wind, Mr. Tambourine man, Masters of war, A hard rain’s a-gonna i The times they are a-changin? Formen part del seu segon i tercer àlbum, que ja el converteixen en una gran estrella. També formen part de la consciència col·lectiva.»

Obrirà la sessió el cantant Narcís Perich interpretant algunes de les cançons de Bob Dylan que prefereix. I maridarem la sessió amb AA Parvus Chardonnay, un vi que ens transporta al moment d’influència del nou món, també en l’àmbit vinícola, a partir de la dècada dels setanta i vuitanta. Ens parlarà del vi i de la nova etapa d’Alta Alella Mireia Pujol-Busquets, segona generació del projecte.

Dijous 29 de juny, a les 19.30, al centre d’art Can Manyé d’Alella


Tast: AA Parvus Chardonnay


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Alta Alella, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI