Literatures amb sentits (41): Jordi Puntí i Stefanie Kremser, parella literària. Els darrers llibres. Els nous projectes.

Tastarem el nou vi que proposa la revista Papers de Vi, el Semi. Se n’ha fet una edició limitada de tres-centes ampolles numerades que ha elaborat Raventós d’Alella. Un vi abocat, que recorda els que es feien abans a Alella.

En Jordi Puntí i la Stefanie Kremser són parella literària. No volem dir que escriguin llibres a quatre mans, sinó que tots dos són escriptors i alhora són parella. Es van conèixer en una estada a la colònia d’escriptors de Ledig House, al nord de Nova York. També a Nova York es van establir durant un any, quan en Jordi Puntí va obtenir una beca del Cullman Center, a la Biblioteca Pública de Nova York, per fer recerca sobre el músic Xavier Cugat, que és el protagonista de la novel·la que ara escriu. Són, doncs, dos escriptors viatgers, als quals els agrada escriure lluny de casa. Fa poques setmanes que la Stefanie Kremser ha tornat d’una estada de creació literària a l’illa de Sylt, al nord d’Alemanya.

Parlarem d’aquest gust pel viatge, per trobar confort en ciutats que no són Barcelona i poder escriure amb menys interferències. Parlarem dels seus últims llibres: el recull de contes Això no és Amèrica (Editorial Empúries) de Jordi Puntí, i la novel·la El dia que vaig aprendre a volar (Edicions de 1984) de Stefanie Kremser. I parlarem dels seus nous projectes literaris, en especial de la novel·la molt esperada que Jordi Puntí escriu sobre el músic Xavier Cugat.

Per maridar la sessió hem pensat en la figura de Xavier Cugat, de com des de la literatura es rellegeix aquest català singular, que va conquerir el Nova York dels anys vint i el Hollywood dels trenta, quaranta i cinquanta. Així també, el Semi de Papers de Vi fa una relectura des de l’enologia del vi abocat que feia la cooperativa Alella Vinícola, i que  tant agradava a la Barcelona dels anys vint i trenta, com també la dels anys quaranta i cinquanta. Ens parlarà del Semi Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista Papers de Vi.

 

28 de febrer, a les 19.30, al Centre d’Art Can Manyé d’Alella


Semi, el nou vi de Papers de Vi.


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Papers de ViLlibreria La LlopaCan Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: Jordi Puntí: ‘L’autoficció m’inquieta, perquè no deixa espai per al lector’