Literatures amb sentits (42): Conversarem amb l’escriptor Raül Garrigassait, autor d’Els estranys (Edicions de 1984), obra guanyador del primer premi d’Òmnium Cultural a la millor novel·la catalana de l’any.

L’escriptor Raül Garrigasait (Solsona, 1979) amb la novel·la Els estranys (Edicions de 1984) és el guanyador de la primera edició del nou Premi Òmnium a la millor novel·la en llengua catalana de l’any. Aquest nou premi, que té la voluntat de convertir-se en el premi literari de referència a obra publicada del país, és la primera vegada que es convoca. Garrigassait s’ha imposat a les altres dues novel·les finalistes: Robinson (Empúries) de Vicenç Pagès Jordà i Els fills de la Llacuna Park(L’Altra editorial) de Maria Gasch.

Els estranys és una obra ambientada en la primera guerra carlina, a Solsona, a partir de la història d’un prussià, un home estrany, com el títol, que travessa el Pirineu per lluitar en favor dels Borbons. Per circumstàncies també estranyes, resta atrapat a la ciutat de Solsona, esperant ordres reials per entrar en acció i poder tornar a Prússia amb el reconeixement d’armes que li exigeix el seu pare.

Es dóna el fet que Els estranys és la primera novel·la de Raül Garrigasait i també ha aconseguit un altre premi a obra publicada de prestigi, el premi Llibreter.

Aquesta sessió s’inscriu dins el programa Biblioteques amb DO.

21 de març,  a les 19.30, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia


Maridarem la sessió amb un vi de la DO Alella.


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Els cellers de la DO Alella, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: Raül Garrigasait, amb l’obra ‘Els estranys’ guanya el premi Òmnium a la millor novel·la catalana de l’any