La matinada del 17 d’abril del 2018 s’ha mort l’enòleg, docent i humanista Eduard Puig i Vayreda (1942-2018). Havia estat alcalde de Figueres, la seva ciutat, del 1981 al 1983, i havia dirigit l’Institut Català de la Vinya i el Vi del 1984 al 1990. Puig i Vayreda estava vinculat amb la DO Alella, perquè fou a la cooperativa Alella Vinícola que va fer la seva primera verema. Durant anys també va desenvolupar la docència a la Universitat de Girona. Va escriure articles i va publicar diferents llibres, l’últim dels quals va aparèixer aquest mes de febrer a l’editorial Brau: El jardí de Dionís. L’entorn cultural del vi.

Eduard PUig i Vayreda.

Havíem convidat Eduard Puig i Vayreda a parlar i presentar El jardí de Dionís, tot un tractat rigorós i generós sobre la cultura del vi, en la sessió de ‘Literatures amb sentits’ del mes d’abril, acompanyat de dos dels seus amics, els enòlegs Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets.

Tot i que no ens podrà acompanyar, hem decidit mantenir la sessió i convertir-la en un acte d’homenatge a la seva persona. Ho farem, és clar, amb els seus amics Jordi Pujolràs i Josep Maria Pujol-Busquets, i amb la lectura d’alguns fragments del llibre a càrrec de Mark Ullod.

25 d’abril, al Centre d’Art can Manyé, 19.30


Maridarem la sessió amb el vi Cau d’en Genís 2017 Màgnum, del celler Alta Alella.


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Alta Alellallibreria La Llopa de Calella, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: Blog d’Eduard puig i Vayreda.