Celebrem la sessió que fa cinquanta amb Roger Mas, un dels grans de la cançó actual, tot parlant de la relació de la cançó amb la literatura.
Des que l’acadèmia sueca va atorgar el Nobel de literatura a Bob Dylan, els cantautors han passat a formar part del món de les lletres d’una manera categòrica. Per parlar de la relació de la cançó amb la literatura tindrem la sort de comptar amb Roger Mas, un dels grans cantautors d’aquesta època: poeta per als músics, músic per als poetes, ha escrit més d’un centenar de cançons i ha adaptat poemes de Martí i Pol, Maragall, Verdaguer, Goethe, però també d’Amadeu Vidal, Eulàlia Anzizu i Toni Gol.
Com escriu les cançons? Com adapta els versos dels poetes? Quins són els seus gustos literaris? Quin vincle sent amb la literatura? Roger Mas també portarà la guitarra i ens regalarà algunes cançons. Entre els seus treballs trobem Parnàs, Irredempt, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Les cançons tel·lúriques. També ha escrit el llibre El dolor de la bellesa (Empúries, 2017), on aplega cançons, històries i reflexions sobre el procés de creació.
Maridarem la sessió amb un vi que relliga tradició i modernitat, com Roger Mas. Un vi antimodern que és del tot contemporani: Claret 2018, el nou vi de la col·lecció de Papers de Vi, elaborat per Oriol Artigas.
Us esperem a tots! Començarem molt puntuals.

El cantautor Roger Mas.
Claret 2018, el nou vi de la col·lecció de Papers de Vi, elaborat per Oriol Artigas
Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Papers de Vi, Llibreria La Llopa de Calella Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.
Per saber-ne més: Entrevista amb Roger Mas.