Parlarem de periodisme i literatura amb aquest escriptor, periodista i crític literari que acaba de publicar a Galaxia Gutenberg dos volums on aplega les entrevistes que va fer a escriptors catalans i espanyols del 1968 al 1975, a la revista ‘Destino’.
Conversarem amb Robert Saladrigas tot tastant el vi rosat del celler Can Roda de Martorelles.

Explica Robert Saladrigas arran de la publicació dels volums Paraules d’escriptors. Monòlegs de creadors catalans dels setanta i Rostros escritos. Monólogos con creadores españoles de los setenta que l’origen d’aquests llibres es troba en les entrevistes periodístiques i literàries que va publicar entre els anys 1968 i 1975 al setmanari Destino, sota l’epígraf ‘Monólogos con…’

«Els Monólogos van constituir en aquell moment una manera personal, volgudament singular, d’estructurar una llarga sèrie d’intervius en profunditat.»

«En vaig fer i publicar a la ratlla de cent trenta, d’entrevistes, distribuïdes entre escriptors en castellà (quaranta-nou), catalans d’escriptura catalana (quaranta-dos), llatinoamericans (vint-i-un, recollits en el llibre Voces del «boom», Alfabia 2012), set europeus de diverses procedències, a més d’uns quants (vuit o deu) que no m’ha semblat oportú rescatar.»

Entre les entrevistes amb escriptors catalans, que ara arriben traduïdes a la nostra llengua, hi trobem les de Joan Sales, Joan Oliver, Pere Calders, Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Joan Brossa, Maria Aurèlia Capmany i, també, Xavier Rubert de Ventós, Baltasar Porcel i Jordi Coca.

I entre els escriptors espanyols o de literatura castellana, hi trobem Juan Marsé, José Agustín Goytisolo, Ana María Matute, Max Aub, Manuel Vázquez Montalbán, Camilo José Cela, Miguel Delibes i Eugenio Trias.

De l’experiència d’entrevistar alguns d’aquests escriptors, de periodisme i de literatura en general, dels anys 1970 en particular, entre més, en parlarem amb Robert Saladrigas tot tastant el rosat que elabora el celler Can Roda de Martorelles, Denominació d’Origen Alella. Perquè fa l’efecte que un rosat, que és vi de frontera, s’escau en aquesta sessió, que també juga a la frontera entre el periodisme i la literatura, un territori ric, però difícil, a voltes no prou valorat.

DIMARTS 29 D’ABRIL DE 2014, A LES 19.30, A CAN MANYÉ, ESPAI D’ART I PENSAMENT


Celler Can Roda rosat 2013


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Celler Can Roda, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI