Us proposem una sessió sobre la relació entre música i literatura, fent un viatge d’anada i tornada, o sigui, de la música a la literatura i de la literatura a la música.

Tot i que a voltes s’ha volgut crear una falsa competència entre música i literatura, el llenguatge musical i el llenguatge literari són dos artefactes gairebé perfectes que al llarg de la història han conviscut intensament, com un fet inevitable, necessari: de la cancó popular al ‘lied’ romàntic, passant per l’òpera, l’eloqüència de Mozart, el poema simfònic… Alhora, s’han escrit molts llibres parlant de la música, des de l’assaig i des de la ficció, a través de músics, pedagogs, antropòlegs, escriptors, filòsofs, entre més. Serà la professora de música del Conservatori de Badalona i pedagoga Judit Cuixart qui ens traçarà un viatge particupar, trenant la música amb la literatura, a través dels viaranys històrics i personals que han conformat les seves lectures, vivències i pensaments.

Aquesta relació entre música i literatura la viurem en un escenari privilegiat i gratificant: les vinyes del celler Bouquet d’Alella, tot tastant una copa de Bouquet d’A Blanc, el seu blanc jove elaborat a partir d’un cupatge de garnatxa i pansa blanca.

Judit Cuixart és també la coordinadora del projecte Músics en Residència, que es farà del 12 al 19 de juliol a Alella. Volem fer xarxa amb aquest projecte deliciós i de gran qualitat, que acosta la música a tothom d’una manera excepcional: obrint els assaigs al públic, que pot viure en directe la maduració d’un repertori que acaba conformant una part dels concerts del Festival d’Estiu d’Alella. De manera que aprofitarem l’avinentesa per conèixer el programa d’aquesta cinquena edició de Músics en Residència.

DIJOUS 26 DE JUNY DE 2014, A LES 20.00, AL CELLER BOUQUET D’ALELLA


Bouquet d’A blanc 2013


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Celler Bouquet d’Alella
, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI