Ens en parlarà la traductora de Proust al català i periodista cultural Valèria Gaillard.

Per què llegir Proust avui? Valèria Gaillard ho explica així: «Marcel Proust va escriure una única obra, A la recerca del temps perdut, set volums en els quals la trama argumental clàssica s’ha substituït per les descripcions. La narració avança a través de les descripcions de la natura, de la societat, dels llocs… Amb tot, sí que hi ha un cercle que es tanca, una conclusió en forma de reflexió sobre el temps, la memòria i l’art perquè el fil conductor de la novel·la, no ho oblidem, és la vocació del protagonista d’ésser escriptor. La infància, l’adolescència, la joventut, el narrador passa per un procés d’aprenentatge en què els mestres són diferents menes d’artistes (un escriptor, un músic i un pintor), fins que a l’etapa madura troba la seva pròpia veu creativa, que s’alimenta dels records i els transforma.»

A més, viurem Proust amb una copa de cava Parxet Brut a la mà i alguna altra sorpresa gustativa molt proustiana. Les caves Parxet de Tiana van començar a elaborar escumós el 1920, poc abans que es morís Marcel Proust (París, 1871-1922) i l’any en què estava immers en l’escriptura i la publicació de les set novel·les que componen A la recerca del temps perdut, que va elaborar entre el 1908 i el 1922, i que es van publicar entre el 1913 i el 1927.

Ens comentarà el cava Parxet Brut l’enòleg Jordi Pujolràs. I el doblador i actor Marc Ullod ens llegirà alguns fragments de Proust.

DIMECRES 23 DE JULIOL DE 2014, A LES 20.00, A LA TERRASSA DEL GARDEN CENTER ARENAS D’ALELLA


Parxet brut


Organitza: Ajuntament d’Alella.
Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.
Hi col·laboren: Raventós d’Alella, Can Manyé i Biblioteca Ferrer i Guàrdia.


Presentació: A càrrec de Montserrat Serra
Per saber-ne més: TÍTOL MATERIAL COMPLEMENTARI