Recordarem Francesc Roura, l’últim masover d’aquesta masia del segle XII d’Alella, que als anys vuitanta va convertir-se en masia-museu i que actualment és la seu del Consell Regulador de la DO Alella i seu també del Parc de la Serrelada Literal. I recularem en el temps, fins al 1723, a través d’un document trobat a l’Arxiu Parroquial d’Alella. Visitarem la masia de Can Magarola a través d’un inventari detallat de béns. Què s’hi podia trobar que tingués relació amb la cuina i els conreus?
Com en les anteriors edicions, un relat vinculat amb la vinya i el vi del nostre territori es marida amb diferents vins de la DO Alella i amb uns tastets gastronòmics.
Amb la historiadora Cristina Armengol, la periodista Montserrat Serra i els tastets a càrrec de la cuinera Marta Bofill.
Aquest tast narrat es va celebrar a l’antiga cuina de la masia de Can Magarola d’Alella el 22 de març del 2019, dins la programació de Biblioteques amb DO, organitzada per la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.
Si us crida l’atenció, trobareu informació complemetària en aquest reportatge de Cristina Armengol, publicada al diari VilaWeb: Plats, fogons i vinyes: menjar i beure en una masia del segle XVIII.

La masia de Can Magarola en una imatge de Josep Danés i Torras de 1930. Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.