Presentació

L’interès de Vibop gira al voltant del vi, la cuina i el paisatge. Així mateix, de tot el que es vinculi amb les arts i els sentits.


El projecte més ambiciós que impulsa és Vibop edicions, un segell editorial que inicia el seu catàleg amb la publicació de la col·lecció Envinats, de llibres de petit format,plaquettes, que relacionen el vi amb la cultura i la creació.

Què entenem per una plaquette? Una publicació de mida petita, que acostuma a contenir obres literàries d’extensió curta, de menys de seixanta-quatre pàgines.

La col·lecció Envinats es proposa editar quatre plaquettes l’any, dues a la primavera i dues a la tardor. Es poden adquirir per subscripció, per 45’60 € l’any (48 € menys el 5% de descompte) i enviament a casa. També es poden adquirir per 12 € cadascuna a les llibreries.

© Mariona Serra


Heus ací altres projectes impulsats, també, per l’equip de Vibop:

Literatures amb sentits

Literatures amb sentits

Des del 2013, can Manyé centre d’art i creació d’Alella (el Maresme) acull un cop al mes una sessió de Literatures amb sentits, que vincula la literatura i el vi. Ideada, coordinada i conduïda per la periodista Montserrat Serra, la proposta és organitzada per l’Ajuntament d’Alella i hi col·laboren els cellers de la Denominació d’Origen Alella. El mes de març la sessió es trasllada a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i s’inscriu dins el programa Biblioteques amb DO.

La nit de la pansa blanca

Nit de la Pansa blanca

Una vegada a l’any també dissenyem i coordinem la Nit de la Pansa blanca, un conjunt d’activitats per contribuir a prestigiar la varietat de raïm pansa blanca i la Denominació d’Origen Alella, per singularitzar-la, per descobrir la seva versatilitat, combinant formació i divulgació amb hedonisme i espai lúdic, i entenent el món del vi com a fet cultural i lligat al món de cultura.

Tasts narrats

Tasts narrats

I també us poden interessar els Tasts narrats. Cada mes de març la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella, dins el programa Biblioteques amb DO, ens encarrega un tast narrat, que se celebra en diferents restaurants de la població i que conté un maridatge amb vins de la DO Alella, tot fent un relat vinculat al món del vi.