Montserrat Serra i Arenas

Periodista cultural i vinícola, impulsa les activitats que es mostren sota el paraigua de Vibop. Nascuda a Alella el 1969, és llicenciada en Ciències de la Informació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona UAB. Ha estat redactora de cultura del setmanari d’informació ‘El Temps’ (1991-1996); del programa ‘Avisa’ns quan arribi el 2000’ del Canal 33 (1998-1999); redactora del programa ‘Temps era temps’ de TV3, dirigit per Àngel Casas (2000); redactora de tretze programes documentals per a Media 3.14 dins la sèrie ‘El meu avi’ i ‘Noms’ (2000-2004); i del 2005 al 2013, responsable del canal Lletres del diari VilaWeb. Ha dirigit els documentals ‘J. A. Coderch de Sentmenat’ i ‘Català Roca: la memòria en instantànies’ per a Barcelona Televisió BTV. Els primers articles periodístics els escriu a la Revista Alella, on amb el temps exerceix de cap de redacció (1986-1992). Funda el 2008 la revista Papers de Vi, que edita l’Associació Cultural Revista Alella. Des del 2013 és periodista freelance. Exerceix el periodisme literari i vinícola alhora que organitza activitats que combinen la creació amb el món del vi. El 2017 funda VIBOP edicions.

Montse Serra Arenas

L’equip de VIBOP edicions també és format per:

Josep Puig Marcos

Director d’art i maquetador de l’editorial.
Nascut al Masnou el 1966. Estudia il·lustració a l’escola Pau Gargallo de Badalona. Alhora realitza cursos de disseny gràfic al gremi d’arts gràfiques.
Després d’alternar durant els primers anys la il·lustració i el disseny gràfic, la seva tasca porfesional acaba derivant cap a aquest segon ofici. Entre gran diversitat i quantitat de clients col·labora durant anys regularment amb Intermón Oxfam, l’ajuntament del Masnou, la revista Alella i el productor gràfic Ramon Ruiz. Entre 2005 i 2009 és director d’art de l’editorial Manel Padura especialitzada en arquitectura.

Ramon Ruiz i Bruy

Productor editorial. Va néixer a Alella el 1955. Va fundar Edicions Pleniluni. Ha desenvolupat duran quatre dècades l’ofici d’editor i productor gràfic. Es el director de la revista Alella i de la revista vinícola Papers de Vi.

Laia Rúbies

Responsable de l’administració. Barreja curiosa de números i lletres. Comptable de professió i filòloga de vocació, ha passat més de divuit anys com a comptable d’una empresa familiar, fet que li ha donat una àmplia experiència en el sector de l’administració. Simultàniament ha pogut oferir classes per a la preparació dels exàmens oficials de català i cursos online, i també gestionar traduccions i correccions externes. Actualment, des del camp administratiu, comparteix en equip la tasca d’un projecte il·lusionant a JOCVIU Associació.

Martí Crespo

Corrector. Nascut a Barcelona el 1972. És filòleg de formació, periodista de professió i historiador de vocació. Ha treballat com a corrector i redactor en molts mitjans de comunicació del país (El Periódico, Avui, VilaWeb, Ara…) i ha col·laborat en revistes nacionals i locals de tota mena, com El Temps i Papers de vi d’Alella.